LGD „Razem dla Radomki” bardzo dziękuje wszystkim uczestnikom, którzy wzięli udział w konkursie kulinarnym NA NAJLEPSZE PRODUKTY TRADYCYJNE I LOKALNE DOLINY RADOMKI.
Uczestnicy przesłali do nas wiele interesujących przepisów na smakowite potrawy, zarówno wytrawne jak i słodkie. Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się podczas Europejskich Dni Dziedzictwa w dniu 12 września 2021 w Domu Kultury w Przysusze.
Komisja konkursowa po burzliwych obradach postanowiła przyznać
niezależnie od kategorii nagród głównych w postaci bonów w wysokości 500,00 zł każdy i 5 wyróżnień w wysokości 250,00 zł każdy na zakup sprzętu AGD.
Nagrodzeni uczestnicy, którzy przesłali zgłoszenia na potrawy:
- Gospodarstwo Sadownicze MB Monika Bankiewicz – Ocet jabłkowy
- Piekarnia Wacyn – Drożdżowiec z Wacyna
- Oskar. Hotel, restauracja. Kobyłka Grzegorz – Zalewajka przysuska Oskar
- Oskar. Hotel, restauracja. Kobyłka Grzegorz – Pierogi przysuskie
- . Monika Senator-Przychodzień – Smażony karp z Podgajka
Wyróżnieni uczestnicy, którzy przesłali zgłoszenia na potrawy: - KGW „Z wichrowego Wzgórza” w Jakubowie – Pierogi pyzowe
- Anna Szyszka – Maliniaczek Skrzynecki
- Stowarzyszenie „Razem dla Skrzyńska” – Zupa Dyniowa
- Agnieszka Czubak – Pierogi z kaszanką
- Alicja Kowalczyk – Dżem z cukinii z pomarańczą
Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie, za wspaniałe przepisy oraz propozycje dań. Zapraszamy do „smakowitej” galerii.