Konkurs kulinarny na najlepsze dania i potrawy z papyką 2020 rozstrzygnięty

Konkurs kulinarny na najlepsze dania i potrawy z papyką 2020 rozstrzygnięty

Wyjątkowo pyszne i cieszące oczy swoim wyglądem potrawy przygotowane z produktu tradycyjnego Papryki Przytyckiej  zostały zgłoszone na konkurs organizowany przez Lokalną Grupę Działania „Razem dla Radomki” oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADOMKA” na najlepsze potrawy i dania z papryką. Konkurs został rozstrzygnięty w piątek 23 października 2020 r., podczas II Gali Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu w Przysusze. Wszystkie potrawy zostały zaprezentowane i poddane ocenie  komisji konkursowej. Laureaci konkursu zostali nagrodzeni bonami prezentowymi do realizacji w sklepie RTV.

Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za:

„Paprykę staropolską” – autorstwa Kamil Kacpra Dudzisza,

Paprykową zupę domową – przygotowaną przez Magdalenę Fila i Dominika Borowieckiego,

oraz Faszerowana paprykę kuskusem, mięsem i żółtym serem – autorstwa Dominiki Smolarskiej i Jagody Jędrzejczak.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!