Wyjątkowo pyszne i cieszące oczy swoim wyglądem potrawy przygotowane z produktu tradycyjnego Papryki Przytyckiej zostały zgłoszone na konkurs organizowany przez Lokalną Grupę Działania „Razem dla Radomki” oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADOMKA” na najlepsze potrawy i dania z papryką. Konkurs został rozstrzygnięty w piątek 23 października 2020 r., podczas II Gali Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu w Przysusze. Wszystkie potrawy zostały zaprezentowane i poddane ocenie komisji konkursowej. Laureaci konkursu zostali nagrodzeni bonami prezentowymi do realizacji w sklepie RTV.
Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za:
„Paprykę staropolską” – autorstwa Kamil Kacpra Dudzisza,
Paprykową zupę domową – przygotowaną przez Magdalenę Fila i Dominika Borowieckiego,
oraz Faszerowana paprykę kuskusem, mięsem i żółtym serem – autorstwa Dominiki Smolarskiej i Jagody Jędrzejczak.
Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!